Credissimo Супер - често задавани въпроси

Процес по кандидатстване

keyboard_arrow_right
Как да кандидатствам за Credissimo Супер?
 • - Изпрати заявка за сключване на договор за обратен лизинг, чрез формата за кандидатстване на сайта или се обади на телефон 0700 20 501;
 • - Получи отговор до 15 минути;
 • - Подпиши необходимите документи;
 • - Вземи желаната сума.
keyboard_arrow_right
Каква сума мога да получа?

Ако си одобрен, можеш да получиш сума от 3 000,00 лв. до 30 000,00 лв., които можеш да връщаш на равни месечни вноски, в срок от 6 до 48 месеца.

keyboard_arrow_right
Какви документи са необходими за кандидатстване?

Необходимите документи за кандидатстване са:

 • - валидна лична карта или разрешение/удостоверение за постоянно пребиваване на територията на Република България;
 • - свидетелство за регистрация на автомобил част II (малък талон на автомобила);
 • - квитанция за платен пътен данък.

keyboard_arrow_right
Колко време отнема целият процес на кандидатстване?

Процесът по кандидатстване и попълването на формата отнема няколко минути. След одобрение, наш служител ще се свърже с теб и уточни най-удобния за теб начин за подписване на необходимите документи.

Въпроси за автомобила

keyboard_arrow_right
Какви такси се дължат за оценка на автомобила?

Оценката на автомобила е напълно безплатна.

keyboard_arrow_right
На какви условия трябва да отговаря автомобилът?

Автомобилът трябва да е с максимално допустима маса до 3500 килограма, да е в движение, да е с платен пътен данък, да не е обременен с тежест върху собствеността и да има сключена валидна гражданска отговорност.

keyboard_arrow_right
Как да процедирам, ако автомобилът е в режим на имуществена общност между съпрузи?

Ако автомобилът е придобит по време на брак, то е нужно и двамата съпрузи да присъстват по време на подписването на документите за обратен лизинг.

keyboard_arrow_right
Какво се случва с автомобила след подписването на договора за обратен лизинг?

При подписване на договора за обратен лизинг, собствеността върху автомобила се прехвърля на „Кредисимо Супер“ АД, а ти продължаваш да го използваш с предоставено пълномощно за управление на територията на Република България, останалите държави-членки на Европейския съюз, Република Македония и Република Сърбия. След изплащане на договора за обратен лизинг ще се свържем с теб, за да уточним удобен ден и час за прехвърляне на собствеността на автомобила обратно на твое име.

Получаване на парите и плащане на вноските

keyboard_arrow_right
Има ли възможност за предсрочно погасяване?

Да, по всяко време може да погасиш предсрочно договора си за обратен лизинг.

keyboard_arrow_right
Как се определят месечните вноски и лихвата?

Месечните вноски и лихва се определят индивидуално спрямо избраната сума, срок на договора за обратен лизинг, както и в зависимост дали е избран гратисен период.

keyboard_arrow_right
Какво е гратисен период?

Период след сключването на договора за обратен лизинг, посочен в погасителния план, в който не се заплаща главница, а се дължат лизингови вноски, състоящи се само от лихва. Заявявяването на гратисния период е по твой избор.

keyboard_arrow_right
След колко време и как мога да получа парите?

След получаване на одобрение от нас и подписване на всички необходими документи, можеш да вземеш парите си в брой (ако са до 5000 лева) веднага от най-близката до теб каса на EasyPay.

Можеш да получиш парите си и на посочена от теб банкова сметка. Преводът на желаната сума се извършва до минути, ако сметката ти е в една от следните банки: УниКредит Булбанк АД, OББ АД, Юробанк И Еф Джи България АД, Първа инвестиционна банка АД, ДСК ЕАД. В случай, че сметката ти е в различна банка, може да има известно забавяне - от няколко часа до едно денонощие.

keyboard_arrow_right
Начисляват ли се допълнителни такси в процеса на кандидатстване?

В процеса по кандидатстване е необходимо да бъдат предвидени такси за прехвърлянето на автомобила и пререгистрацията му в КАТ. Тези такси могат да бъдат приспаднати от отпуснатата сума за обратен лизинг.

keyboard_arrow_right
Как и къде мога да платя вноските си по договора за обратен лизинг?

Можеш да платиш лизинговите си вноски по най-удобния за теб начин:

 • - с банков превод
  Попълни вносна бележка (платежно нареждане) със следните данни:
  В полза на: КРЕДИСИМО СУПЕР АД
  При банка: Банка ДСК ЕАД
  IBAN: BG65STSA93000024448449
  BIC: STSABGSF
  Основание: ЕГН и/или Номерът на твоя договор
 • - на каса на EasyPay*: виж списък на касите »

*Ако плащаш на касите на EasyPay, е необходимо да предоставиш твоята лична карта.

 

keyboard_arrow_right
Какво да правя, ако изпадна в неплатежоспособност?

Ако имаш затруднения с плащане на лизинговите вноски, свържи се с нас. Наш служител ще ти помогне и ще ти даде най-добрия съвет за конкретната ситуация.

keyboard_arrow_right
Как мога да получа информация за състоянието на моя обратен лизинг?

Свържи се с нас по най-удобния за теб начин:

 • - обади се на тел. 0700 20 501 (на цената на един градски разговор);
 • - пиши ни на contacts@credissimosuper.bg

 

Изпращане на заявление за обратен лизинг

keyboard_arrow_right
Как да разбера дали съм одобрен?

Ще получиш отговор от нас по имейл или телефон до 15 минути след изпращане на заявката за сключване на договор за обратен лизинг. Заявките от лоялните ни клиенти се разглеждат с приоритет и времето за одобрение може да трае само няколко минути.

keyboard_arrow_right
Кога мога да изпратя заявката за сключване на договор за обратен лизинг, какво е работното време?

Можеш да изпратиш онлайн заявката за сключване на договор за обратен лизинг - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Разглеждането на заявките за сключване на договор за обратен лизинг е в рамките на работното ни време: от понеделник до петък, от 09:00 - 18:00 часа.
Важно! Заявка за сключване на договор за обратен лизинг, изпратено извън работно време, се разглежда на следващия работен ден.

keyboard_arrow_right
На какви условия трябва да отговарям, за да кандидатствам за Credissimo Супер?
 • - да имаш валидна лична карта или разрешение/удостоверение за постоянно пребиваване на територията на Република България;
 • - автомобилът да е регистриран на твое име, да е в движение, да е с платен пътен данък и да няма вписани тежести върху него.
keyboard_arrow_right
В кои градове на страната работите?

Можеш да заявиш Credissimo Супер от всяка точка на страната с достъп до интернет. Изпращаш заявката изцяло онлайн и получаваш парите по банков път или на каса на EasyPay. Подписването на договора за обратен лизинг се осъществява в офисите ни в София, Благоевград, Пловдив, а скоро и в други градове.

keyboard_arrow_right
Задължително ли е да посоча лице за контакт?

Да, за да изпратиш заявка за сключване на договор за обратен лизинг, трябва да посочиш лице за контакт, с което ще се свържем при разглеждане на заявката. Лицето трябва да е пълнолетно и да има собствен мобилен телефонен номер. Може да бъде твой роднина, приятел или колега. Лицето за контакт не е поръчител!

Бонуси и отстъпки

keyboard_arrow_right
Какви преференции получавам, ако съм редовен и лоялен клиент?

Заявленията на редовните ни клиенти винаги се обработват с приоритет и с възможност за одобрение до минути. Лоялните ни клиенти получават периодично отстъпки в оскъпяването.

Подписване на договор за обратен лизинг

keyboard_arrow_right
Какво представлява обратният лизинг със задължително обратно изкупуване?

Ние разглеждаме твоята заявка за обратен лизинг и правим оценка на твоя автомобил, като това е напълно безплатно. При одобрение те каним в удобно за теб време да подпишеш договор за обратен лизинг в нашия офис, както и да се прехвърли собствеността на автомобила на наше име и пререгистрира в КАТ, като ти продължаваш да използваш автомобила си.

Други

keyboard_arrow_right
Как да се отпиша от рекламни съобщения?

За отписване от рекламни съобщения, пиши ни на contacts@credissimosuper.bg

Лични данни

keyboard_arrow_right
Какво представляват личните данни?

Лични данни е всяка информация, която се отнася до теб и чрез която може да бъдеш идентифициран/а пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като имена, ЕГН, данни за местонахождение, телефон, e-mail адрес или по един или повече признаци, специфични за идентичността ти.

keyboard_arrow_right
Защо Кредисимо Супер събира моите лични данни?

За да изпълняваме преддоговорни и договорни задължения, както и за да предложим най-качественото комплексно обслужване на пазара. Повече информация можеш да намериш в Политика за защита на личните данни и Политика за използване на „бисквитки“.

keyboard_arrow_right
Кога мога да променя съгласието си за обработване и съхранение на личните ми данни?

Предоставените съгласия могат да бъдат променяни по всяко време (като тези за маркетинг цели). Промяната на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие, преди неговото оттегляне. Промяната на съгласието няма отражение върху изпълнението на задълженията на Кредисимо Супер във връзка с обработката и съхранението на личните данни за целите на преддоговорните и договорни отношения, тъй като тази обработка и съхранение е на друго основание, а именно - легитимен интерес, съгласно приложимото законодателство. Повече информация можеш да намериш в Политика за защита на личните данни и Политика за използване на „бисквитки“.

keyboard_arrow_right
Защитени ли са личните ми данни?

Гарантираме 100 % защита на личните ти данни. Като администратор на лични данни, отговаряме пред закона за личната информация на нашите клиенти. Кредисимо Супер използва SSL сертификат, като в сайта са вградени най-съвременните технологии под формата на 256-битова криптирана връзка, която гарантира сигурността на личните данни. Компютърната мрежа на Кредисимо Супер е изградена според препоръките на PCI DSS. Информационните системи за обработване на данни, включително лични такива, са базирани на регулярно одитиран софтуер. Повече информация можеш да намериш в Политика за защита на личните данни и Политика за използване на „бисквитки“.

keyboard_arrow_right
В случай на нужда от разяснение или друга информация за моите лични данни, към кого мога да се обърна?

Ако имаш въпроси относно личните данни, можеш да ни пишеш на e-mail: dpo@credissimosuper.bg и/или contacts@credissimosuper.bg